Ambasadori Hovenier në takim me dyer të mbyllura me Komisionin për Punë të Jashtme

Ka mbërritur në Kuvendin e Kosovës, ambasadori amerikan, Jeff Hovenier.

Ai është duke mbajtur takim me Komisionin parlamentar për Punë të Jashtme e Diasporë.

Në njoftimin zyrtar,nuk janë dhënë detajet për arsyet e takimit.

Sidoqoftë, takimi tani po mbahet me dyer të mbyllura.

Mediat janë lejuar vetëm të xhirojnë disa pamje dhe të shkrepin disa fotografi e pastaj  janë udhëzuar të dalin nga salla.

Pritet që më vonë të ketë deklarim për media.

Ambasadori amerikan sot në Kuvendin e Kosovës

Pritet që ambasadori i SHBA-së në Kosovë, Jeff Hovenier, sot të ketë një takim me ligjvënësit kosovarë.

Në fakt, është parashikuar që rreth orës 10:30, kreu i diplomacisë amerikane në Kosovën të pritet në takim nga Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë.

Takimi mes ligjvënësve kosovarë dhe ambasadorit të SHBA-së në Kosovë, është përcaktuar të ndodhë në Kuvendin e Kosovës.

Nuk është dhënë njoftim zyrtar për temat dhe arsyen e këtij takimi, megjithatë bazuar në deklarimet e fundit të ambasadorit, pritet që një nga temat të jetë edhe çështja e pronave të Manastirit të Deçanit.

Ditëve të fundit ambasadori Hovenier ka qenë shumë i zëshëm në lidhje me këtë çështje duke kërkuar që aktgjykimi i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës të vitit 2016, të zbatohet dhe disa prona, për të cilat pronarë dhe komuna e Deçanit pretendon se janë të tyre, t’i jepen Manastirit pasi ata kanë fituar të drejtën sipas ligjit në gjykatë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close