GURI INGÁ

I vendosur në Brazil, është një mrekulli arkeologjike botërore. Është mbi 6000 vjet i vjetër dhe ka qindra simbole të çuditshme. Shkencëtarët në mbarë botën janë përpjekur ta kuptojnë atë pa sukses, gjithçka që dini është se keni karaktere egjiptiane, fenikase dhe sumeriane gjithashtu të ngjashme me rongorongo të ishullit të Pashkëve dhe kryesisht simbole të gjuhës nostatike, më e vjetra dhe më e rralla e njerëzimit.

luciabarreiross@bol.com.br

Mbi gur duket yjësia Orion, rruga Qumështi, mesazhet e një fatkeqësie botërore që do të vijë në të ardhmen, metodat e hapjes së dyerve mendore dhe udhëtimit në botët dimensionale, formulat matematikore,ekuacione dhe shumë gjëra të tjera tronditëse.

Kush e la një njohuri të tillë me shkrim 6000 vjet më parë? mbi këtë gur? Si është e mundur që ata i dinin të gjitha këto në të kaluarën?

Pedra de Ingá është një monument arkeologjik, i identifikuar si “itacoatiara”, i cili përbëhet nga një terren shkëmbor me mbishkrime shkëmbore gdhendur në shkëmb, e vendosur në komunën e Inga në shtetin e Paraíba. Termi “itacoatiara” vjen nga gjuha Tupi: itá (“gur”) dhe kûatiara (“i kryqëzuar” ose “i lyer”).

/Archaeology and Ancient Civilizations 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close