Escobar:“Ballkani i Hapur” të përfshijë gjashtë shtetet e rajonit

Përfaqësuesi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, ka shprehur mbështetjen për “Ballkanin e Hapur”, por ka deklaruar se suksesi për këtë integrim ekonomik duhet të përfshijë gjashtë shtetet e rajonit.

Në samitin e sotëm në Ohër të Maqedonisë së Veriut, Escobar përmes një video-lidhjeje tha se ShBA përkrah të gjitha iniciativat ekonomike që afrojnë regjionin dhe promovojnë paqen dhe stabilitetin në Ballkanin Perëndimor.

“Nisma “Ballkani i Hapur” është vetëm një nga iniciativat për bashkëpunim rajonal. Ne i përkrahim të gjitha iniciativat ekonomike që e afrojnë regjionin, promovojnë paqe dhe stabilitet mes shteteve të Ballkanit Perëndimor. Besojmë se nëse ka ndonjë sukses duhet të jetë e hapur për të gjithë, secila iniciativë për integrim ekonomik duhet t’i përfshinë gjitha gjashtë shtetet e Ballkanit Perëndimor në nivel të njëjtë. Këtu dua t’i jap disa propozime. Kjo është një iniciativë e shkëlqyeshme që vjen në një moment të rëndësishëm për zhvillimin e Ballkanit Perëndimor, por shpresoj që të jetë më e qartë si të funksionojë të ardhmen”, tha ai.

Lidhur me këtë, Escobar paraqiti disa propozime për “Ballkanin e Hapur” dhe kërkoi që mos të dublifikohen nismat rajonale për bashkëpunim ekonomik dhe të ketë plan konkret për zhvillim në Ballkanin Perëndimor.

Krahas kësaj kërkoi që ideja e “Ballkanit të Hapur” të qëndrojë si projekt ekonomik dhe të fokusohet për krijimin e mundësive të njerëzve në rajon.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close