Seizmologët paralajmërojnë:Trojet shqiptare mund të goditen nga një tërmet shkatërrues në një të ardhme të afërt!

Në vitet e fundit në hapësirat tona (Shqipëri,Kosovë,Maqedoni…)por edhe në vise të tjera në Ballkan janë regjisturuar aktivtete të shtuara seizmike,me tërmete të intensitetit të fortë shkatërrues dhe më të dobët.

Ky aktivitet is shtuar me lëkundje të shpeshta mund të jetë një shenjë se po përgatitet një tërmet më shkatrimmtar në 10,apo më pak vite.

“I gjithë ky aktivitet sizmik flet në favor të përgatitjes së një tërmeti të madh në Ballkan, por në pjesët jugore të tij, diku në shtrirjen Shkodër – Pejë, deri në Kopaonik”,kanë parashikuar seizmologët.

Në këto vise ka pasur edhe më parë përgjatë historisë tërmete shkatërruese.
Më 1976, Prill 15 tërmeti 8 ballë godet Shkodrën duke shkaktuar viktima dhe dëmtime të mëdha. Fatkeqësisht 40 persona humbën jetën në Shkodër-Lezhë. U dëmtuan 17 118 shtëpi e objekte social-kulturore.

Por edhe tërmeti katastrofal që ndodhi më 26 korrik të vitit 1963 në orën pesë e 17 minuta!
Por edhe tërmete të tjera që shkatërruan dhe shkaktuan viktima dhe dëme materiale siç ishte ai në Durrës në vitin 2019./LSh

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close