Kosova e Serbia arrijnë marrëveshje për energjinë në Bruksel

Kosova dhe Serbia janë dakorduar rreth udhërrëfyesit për Zbatimin e Marrëveshjeve të Energjisë në kuadër të dialogut mbi normalizimin  e raporteve në mes të dy vendeve.

Mirolsav Lajçak,  përfaqësuesi i veçantë i BE-së për dialog, e ka konfirmuar lajmin duke e cilësuar këtë si “hap të madh përpara”.

Besnik Bislimi, kryenegociatori Kosovar në dialog gjithashtu ka konfirmuar arritjen e marrëveshjes duke nënvizuar se ujdia e arritur “mundëson faturimin e energjisë elektrike në katër komunat veriore të Kosovës, sipas ligjeve dhe sistemit rregullativ të Kosovës”.

Kjo është marrëveshja e parë e arritur në kuadër të dialogut prej se Lajçak udhëheqë me këtë proces.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close