Gjermania po armatoset për të mbrojtur Europën Lindore

Olaf Scholz ka deklaruar se partnerët e NATO-s në Evropën Lindore mund të mbështeten te Gjermania, sepse ajo po ripajis ushtrinë e saj.

“Në krizën më të madhe evropiane të sigurisë për dekada, Gjermania – ekonomia më e madhe në BE dhe vendi më i populluar – po merr një përgjegjësi shumë të veçantë”, tha Scholz në parlament, raporton Reuters.

Siç shtoi kancelari , Gjermania merr një përgjegjësi të veçantë, jo vetëm për sigurinë e saj, por edhe për sigurinë e aleatëve të saj.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close