Kuvendi zgjodhi Bordin e Organit Shqyrtues të Prokurimit

Kuvendi i Kosovës ka zgjedhur kryetarin dhe katër anëtarë në Bordin e Organit Shqyrtues të Prokurimit.

61 deputetë të mazhorancës votuan pro zgjedhjes së Bordit të OSHP-së, derisa partitë opozitare e kishin lëshuar sallën më herët, pas dështimit të Projektligjit për Trustin.

Kryetare e bordit u zgjodh Vjosa Gradinaj-Menxhuani, ndërsa anëtarë Nita Bejta, Kimete Gashi, Vedat Peterqoj dhe Agon Ramadani.

Paraprakisht, kryeministri Albin Kurti tha se kanë ushtruar diskrecionin e përzgjedhjes së kandidatëve për bord të OSHP-së, pasi komisioni ka qenë i pakënaqur me kandidatët që kanë aplikuar.

“Ajo që duhet potencuar është se komisioni ishte i pakënaqur me kandidatët që kanë aplikuar, qoftë në kuptim të përvojës së tyre profesionale dhe profesionalizimit në përgatitjen e kandidaturës. Në këtë kuptim, komisioni kishte rekomanduar qeverisë që të ushtrojë diskrecionin në përzgjedhjen e kandidatëve sipas të drejtës që i takon. Ky është pranuar dhe ne kemi ushtruar kompetencën tonë të garantuar me ligj dhe kemi votuar listën e kandidatëve”, tha ai.

Kuvendi sot miratoi edhe disa projektligje, në mesin e tyre atë për pyjet, parandalimin dhe kontrollin e integruar të ndotjes dhe Projektligjin për zbatimin e Sanksioneve Financiare Ndërkombëtare të Shënjestruara.

Pas miratimit të tyre, kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca mbylli punimet e sotme derisa tha se pikat e mbetura në rend të ditës do t’i vazhdojnë javën e ardhshme.

Nuk kalon Projektligji për tërheqjen e parave nga Trusti

Naser Mekolli /RTKlive

06:13 / 23.06.2022

(E plotësuar) Kuvendi i Kosovës nuk ka arritur të miratojë Projektligjin për plotësimin dhe ndryshimin e Ligjit për Fondet Pensionale të Kosovës, pasi nuk mori votat e mjaftueshme në shqyrtim të parë.

102 deputetë ishin të pranishëm në sallë gjatë procesit të votimit, por për votuan 47 prej tyre, kundër ishin 57, derisa një deputet abstenoi.

Votimit i parapriu një debat i gjatë, ku deputetët e opozitës kërkuan nga Qeveria që të reflektojë dhe ta mbështesë propozimin që do t’i mundësonte qytetarëve tërheqjen e 10 deri 30 përqind të mjeteve nga Trusti, teksa mazhoranca në Kuvend dhe Qeveria u deklaruan se një propozim i tillë e rrënon sistemin pensional të Kosovës.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close