Thumba mes Ramës dhe Vuçiç, përplasen për Kosovën!

Konferenca pas samiti të BE në Bruksel ka sjellë përplasje dhe ironi mes kryeministri Edi Rama dhe presidentit serb Aleksandër Vuçiç. Edhe pse të dy mbrojtën idenë e “Ballkanit të Hapur” dhe dënuan BE për mosmbjatjen e premtime lidhur me integrimin e rajonit, dakordësinë nuk e kanë gjetur për Kosovë, teksa Vuçiç e ka cilësuar si “e ashtuquajtura Kosovë”, Rama i është kthyer se ai e quan “Kosovë dhe pikë”.

“Artikuj që thonin se Serbia po vë në rrezik gjithë Ballkanin Perëndimor duke vendosur trupa dhe duke rrezikuar Bosnjën dhe të ashtuquajturën Kosovë. A keni parë ndonjë ndjesë të vetme për ato media me të cilat janë ekspozuar popujt e BE-së”, tha Vuçiç.

“Ai e quajti e ashtuquajtura Kosovë unë i them Kosovë, pikë”, tha Rama.

Gjithashtu ironi mes dy liderëve pati edhe për mos heqjen e vetos bullgare, ku Vuçiç tha s enjë ditë para samitit kishte pak shpresë për e heqjen saj, por Rama i tha se duhet të lexonte Twitter-in e tij dhe jo “propagandën serbe”.

“E kam të shkruar, mos e lexoni te propaganda serbe, por te Twitteri im”, tha Rama.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close