Gjilani rrezikon të mbetet pa ujë të pijshëm

Mbi 60 për qind të komunës së Gjilanit rrezikon të mbetet pa ujë të pijshëm nëse vazhdojnë thatësitë të cilat u shënuan javët e kaluara dhe keqpërdorimi i ujit të pijshëm.

Në pendën e Përlepnicës, prej nga furnizohet ky qytet me ujë, niveli i ujit ka rënë për 9 metra dhe po vazhdon të bjerë çdo dite nga 15 cm.

Zyrtarë të kompanisë “Hidromorava” paralajmërojnë vështirësi të furnizimit me ujë.

Mumin Morina – Drejtor Teknik në KRU Hidromorava në Gjilan, tha për RTK se në një situatë të rënduar me furnizim të ujit të pijshëm tash e disa muaj po perballen banorët e lagjes Arberia në Gjilan.

Kurse Aferdita Milazimi, banore në këtë qytet tha se kanë probleme për furnizim me ujë.

Ndryshe gjendja aktuale e nivelit të ujit në pendën e Perlepnicës ka rënë për 9 metra dhe po vazhdon të bie cdo ditë nga 15 cm gjë që nëse vazhdon ky trend rrezikon që Gjilani të përjetojë krizën më të thellë deri tani për ujë të pijshëm.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close