Galaktika jonë dhe kompanjonët e saj të vegjël janë të rrethuar nga një aureolë gjigande e gaztë

[Artisti Concept] Astronomët e NASA-s zbulojnë një spin marramendës të galasisë sonë Udha e Qumështit e që është “aureolë”. Galaktika jonë dhe kompanjonët e saj të vegjël janë të rrethuar nga një aureolë gjigande e gaztë milion shkallësh (shihet në ngjyrë blu në interpretim të artistëve) që është në dukje vetëm për X-ray teleskopët në hapësirë. Universiteti i astronomëve Michigan ka zbuluar se kjo aureolë masive e nxehtë rrotullohet në të njëjtin drejtim si disku i Milky Way dhe me një shpejtësi të krahasueshme. Kjo njohuri e re hedh dritë mbi atë se si atomet individuale janë mbledhur në yje, planete, galaktika si kjo e jona, dhe çfarë ardhmëria mban për këto galaktika.

halo

Credits: NASA/CXC/M.Weiss/Ohio State/

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close