Kalbësirat dhe qelbësirat e kombit,cilët janë?

 

Unë për vete e bëj një dallim në mes kalbësirës dhe qelbësirës. Nuk e di se a kam të drejtë ?
Por e bëj dallimin. I kalbur ose e kalbur është shoqëria , molla , dardha ,druri . I qelbur ose e qelbur është një pjesë e njeriut .
Kalbja e historisë ! shkruante një mik , dhe kishte drejt. Ujit që rri në një vend, gjithmonë i vjen era, pra ai kalbet dhe nuk pihet. Kalbja e dhëmbëve shkaktohet nga dy lloj bakteresh—bakteri Streptococcus mutans dhe laktobacilet—që gjenden në pllakëzat e dhëmbëve. Këto janë shtresa të ngjitshme me baktere e mbeturina ushqimesh që krijohen te dhëmbët. Bakteret e pllakëzave ushqehen me sheqer dhe e kthejnë atë në acide dëmtuese që i gërryejnë dhëmbët. Disa lloje sheqernash kthehen më lehtë në acide ose ngjiten më lehtë pas dhëmbëve, e kështu pllakëzat kanë më tepër kohë të kalbin dhëmbin . dhe vje era qelb ( kelb )
Kalbja e sistemit gjyqësor ..dhe kjo kalbje nuk ka erë të keqe dhe ka veprime të këqija.
Kalbja dhe mungesa e përgjegjësisë si armët e së ardhmes , sigurisht që po, sepse vetëm kalbja vret.
Kalbja e drejtësisë, korrupsioni dhe mos-ndëshkueshmëria, rrëzojnë statusin e një shteti
Kalbja e përhirtë e rrushit është sëmundje tipike e rrushit me dëme te mëdha
Menjëherë pas vdekjes, pas disa sekondave, vjen deri te harxhimi i shpejtë i oksigjenit dhe, për shumë pak kohë vjen deri te “fikja” (vdekja) e tyre. Trupi mbetet i shtanguar për 24 – 48 orë Kufoma,pastaj fillon që të kalbet.
Po kalojmë tek qelbi
Qelbanikët e politikës antishqiptare ….Qelbaniket, hajdutërit, e kriminelet akoma gënjejnë e akoma kujtojnë se janë çka janë . Iu vjen era qelb .

Nuk është e stilit tim por e mendova ta merrja idenë e Edison Ypit e cila m’ishtee përshtatur më së miri për të ironizuar me
-këta “ perzejontë e rinj” , ma turq se turki e t’ardhur pas 1999 ne Prizren
– ndertuesit e xhamive në Vushtrri , sepse ai i BIK-ut nuk do me humbur hisen e vet të parave
– ndërtuesit e xhamive në Prishtinë , sepse aty derdhen milionat dhe dihet kush e merr yshyrin,(ata që këmbëngulin)
– erdoganistat e Kosovës, Maqedonisë dhe të Shqiperisë – kimmehmetat , gezimkelmendat, olsijazexhitë
– gylenistave shqiptar qe iu pamë sherrin
-fuad ramiqëve, shefqet krasniqëve , rexhepqosjeve ,milazimave, mazllamave dhe
– Kalbësirave dhe qelbësirave tjera të kombit abdibaletave, hysamedinferajve olsi jazexhive , goldageve, theosmanlive
Sikur te gjithë ti përmendsha do ta humbisja kohën time

Druri i kalbur duhet tharë dhe djegur, Njeriu i qelbur vdes , dhe patjetër duhet varrosur

Fahri Xharra,
28.07.16 Gjakovë

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close