Kancelari i Austrisë thotë se Turqia nuk është më kandidat për në Basshkimin Europian

91ef1a82da72bfe54b8b6cadb0004916Kristin Kern,kancelar austrian nuk mendon se Turqia është ende kandidat për tu anëtarësuar në Be.
“Dhe atë,jo tash,dhe as në deceniet e ardhme”,ka thënë ai për vjenasen “Die presse”.
Ai gjithashtu,ka tërhequr vërejtjen se me tërheqjen e marrveshjes për refugjatët nga ana turke,problemi me migrantë do të binte në Greqi,dhe më pastaj në Serbi dhe Hungari.
Kern gjithashtu ka porositur se duhet pranuar realitetin,dhe kjo është se bisedimet për anëtarësim me Turqinë tani për tani vetëm fikcion.”Evropës i duhet një rrugë e re”,ka thënë ai.
Ai ka spjeguar se nuk është se për këtë problemi më i madh është Erdogan,zhvillimi aktual problematik i demokracisë,por edhe dispariteti ekonomik.

Nëse Turqisë do ti hapeshin dyert dhe do ti lejoheshin katër liritë themelore të BE -qarkullimi i lirë i mallërave,shërbimi,kapitalit dhe qytetarve,atëhere kjo do të shpiente në probleme masive ekonomike,të cilat në Europë nuk do të mund të pranoheshin,mendon ai.
Unë mendoj thotë kern se Turqia do ta shfuqizoj marrveshjen për refugjatët me Europën.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close