Mos konsumoni këto gjëra para se të bëni not

Ka gjëra ushqimore të cilat nuk duhet që ti konsumoni para se të filloni të notoni.Dhe kjo vlenë për kudo që bëni not.Sepse kjo do të ju shkaktonte bukur shumë vështirësi.

RIOEC8C1FGAGR_768x432

-Mos hani akullore.Sepse konsumimi i ushqimit me përqindje të madhe të yndyrës para notit mund të shkaktoj probleme me trtjen dhe ndjenjë sikleti,dhe për këtë fajtor mund të jetë akullorja.

-Edhe ushqimi pikant,në fakt ai djegës nuk është i mirë.Duke marrë parasyshë atë se trupi në të shumtën e rasteve gjendet në pozitë horizontale,refluksi i thartirës mund të shkaktojë problem,ndërsa ushqimi pikant mundet edhe ma shumë ta shtoj problemin.Për atë para se të notoni mos konsumoni sauce djegës,speca dhe ushqim tjetër i cili do të mundë të shkaktoj siklet.

-Lëngjet e pemëve dhe ato të gazuara janë poashtu një problem potencial.Në vend të cilat mund të shkaktojnë fryrje dhe shtangëje,para notimit hiqeni etjen me ujë ose me lëngje sportistash.Përbërja e lëngjeve të gazuara dhe jo të gazuara krijon presion në shtresën e jashtëme të ab murit dominal e që mund tua vështirësoj notin.

-Mos konsumoni as alkohol,sepse pijet e tilla zvogëlojnë perceptimin dhe i dobësojnë reflekset,e që mund të jetë e rrezikshme kur futeni në ujë.Kështu që më së miri shmangeni alkoholin,para çdo lloj noti që mund të bëni.
-Edhe kafeja mund të jetë problem.Sepse konsumimi i kafesë dhe i pijeve të tjera energjetike mund të shkaktoj diarre ose përzierje përderisa jeni në ujë,por ka rrezik që të ndjeheni i dehidratuar.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close