Gjermania me plan të mbrojtjes civile,për herë të parë pas luftës së ftohtë

Gjermania do të prezantojë strategjinë e saj të parë të mbrojtjes civile që kurë Lufta e Ftohtë përfundoi, duke i ftuar njerëzit të furnizimit me ushqim dhe ujë të mjaftueshëm për disa ditë, raporton AFP sot, duke iu referuar Allgemeine Zeitung Frankfurter të (Faz).

Ky plan i cili i bënë trupat e mbështetjes civile,prioritet,përderisa forcon rezistencën e ndërtesave dhe rritë kapacitetin e sistemit shëndetsor,Qeveria gjermane do të duhej ta miratonte të mërkuren,shkruan FAZ.

Jordanien_Ubergabe_Ausstattung_02

Një zëdhënës i paemërtuar nga ministria e punëve të brendëshme,të cilin e ka kontaktuar agjensia franceze,ka konfirmuar që kabineti do duhej ta miratoj strategjinë e mbrojtjes civile,por ka refuzuar të japë detaje për atë plan,dhe ti komentojë pohimet e FAZ-it.

Në strategjinë 69 faqeshe , siç ka thënë FAZ, ne vërejmë se “nuk ka asnjë shans për një sulm në territorin gjerman i cili kërkon mbrojtje konvencionale”, por thekson se vendi duhet “përgatitur në mënyrë të konsiderueshme në rast të zhvillimeve të ardhshme që do të rrezikojnë ekzistencën, cila nuk mund te perjashtohet “.

“Qytetarët do të ftohen për furnizime me ushqime që do të jetë e mjaftueshme për 10 ditë”, thuhet në të përditshmen gjermane, duke shtuar se ajo do të jetë e nevojshme për të përgatitur ujin e nevojshëm për pesë ditë, ose rreth dy litra për person në ditë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close