Pse ka njerëz që janë duhanpirës por arrijnë të njëqindëtat?!

Është gjithandej e përhapur vetëdija se duhanpirësit janë të rrezikuar dhe se për shkak të kësaj shprehie rrezikojnë sëmundje të ndryshme si dhe vdekjen e hershme.Por…

Ka një grup ose më mirë të themi ca nga këta persona që pinë cigaren gjatë gjithë jetës së tyre dhe edhe përkundër kësaj ata kanë një jetë gjatësi më të madhe se sa mesatarja.
Shkencëtarët amerikan kanë zbuluar që disa nga duhanpirësit përjetojnë pleqëri të thellë edhe pse pinë cigare,dhe për këtë ata mund ti falemnderohen -Gjeneve.

db36106c7e15b88cf5ed55ddaada0ebc

Shkencëtarët kohë të gjatë kanë studiuar duhanpirësit të cilët jetojnë gjatë dhe kanë hetuar se të gjithë ata e kanë një gjë të përbashkët-gjenet e jetëgjatësisë.
Atyre,këto gjene ua mundësojnë të jenë më të qëndrueshëm në gjëra të dëmshmë që thithin nga cigarja,por në përgjithësi edhe në të tjera toksina dhe helme për rreth nesh.
Ata të cilët kanë këto lloj gjenesh,njëkohësisht kanë 11 përqind shanse më pak të sëmuren ngandonjë lloj kanceri.

“Tek këta njerëz kemi zbuluar një mori markerë gjenetik,të cilët janë të njejtë mu sikur edhe tek njerëzit të cilët përjetojnë pleqërinë e thellë,por që nuk janë duhanpirës.Këto gjene funksionojnë në atë mënyrë që nxisin përmirësim të shpejtë të qelizave dhe nxisin gjithashtu rezistencë më të mirë të tyre në disa veprime të dëmshme të të cilave u janë ekspozuar njerëzit,duke përfshirë duhanpirjen”,ka thënë shkencëtari Morgan Levin.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close