Është një sinjal misterioz që vjen nga yll i ngjashëm me Diellin

Është një yll i ngjashëm me Diellin tonë dhe quhet HD 164595 i cili ka ngjallur interesimin e hulumtuesëve nga instituti SETI sepse nga ai mendohet se vjen një zhurmë e madhe,e cila është detektuar qysh vitin e kaluar si sinjal,por vetëm tani ka ngjallur interesin e hulumtuesëve nga institutet METI e SETI në Kaliforni.

“Protokolet standarde nënkuptojnë vërtetimin e sinjaleve egzistuese,nga vende të ndryshme.Kjo do të trgojë se a vie sinjali nga ky yll apo është pasaojë e pengesave radioaktive.Neve na duhet të jemi të gatshëm,nëse del se ky sinjal vërtetë vie nga ndonjë bashkësi aliene,ata do të dërgojnë edhe të tjera frekuenca të cilat do ti zbulojmë”,kanë thënë nga istituti.

2016-30-8--09-24-07

Sinjali përputhet me profilin e transmetimeve internacionale nga burime jashtëtokësore,por gjithashtu do mund të ishte pasojë e radio pengesave ose fokusim sinjali nga shumë më tej yllit.Dosido ,pamja në ekranin e radarit ka ngjallur diskutime tek ekspertët për zbulimin e intelegjencës aliene,e të cilët e kanë nxjerrë këtë rast në opinion.

HD 164595 është interesant për shumë arsye:Ky Yll i ngjanë Diellit tonë,nga Toka është larg vetëm 95 vjet drite dhe është e njohur se ka një planet,të njohur si HD 164595b.
Pas ripërcjelljes së yllit ,astronomi kryesor i institutit thotë:”kjo është në të vërtetë kofuze .Nëse Rusët e kishin zbuluar sinjalin para një viti,pse nuk e lajmruan askën për këtë?Ndoshta kishin pritur vërtetimin nga hulumtues të tjerë,për çdo rst,sinjali mund të jet i ërtetë,por nuk besoj se vjen nga bashkësi jashtëtokësore.”

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close