Merkel: Bëmë gabime që çuan në krizën e refugjatëve

BERLIN, 31 gusht /ATSH-DPA/ – Kancelarja gjermane,  Angela Merkel pranoi se Gjermania ka reaguar shumë vonë ndaj provave bindëse për një krizë refugjatësh.

2-format530

Në një intervistë të botuar sot nga gazeta “Sueddeutsche Zeitung”, Merkel tha se “vetë gjermanët e kishin injoruar për një kohë të gjatë këtë problem”.

“Në vitin 2004 dhe 2005 ka pasur një numër të madh refugjatësh, por ne ia lamë përgjegjësinë Spanjës dhe vendeve të tjera të kufirit të jashtëm për t’u marrë me këtë problem”, tha Merkel.

“Pas shumë refugjatësh që ne morën gjatë luftës në ish-Jugosllavi, Gjermania ishte mjaft e lumtur që ishin të tjerët të cilët e menaxhuan këtë çështje”, shtoi ajo.

Intervista u botua një vit pasi Merkel tha frazën e famshme “Ne mund të ia dalim” në lidhje me krizën e refugjatëve.

Gjermania mori  1,1 milionë refugjatë në 2015.

“Gjermania do të mbetet  Gjermani me çdo gjë që është e dashur për ne”, tha kancelarja për gazetën./

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close