Çfarë do të ndodhë nëse mbulesat e shtratit tuaj nuk i pastroni rregullisht?

Është e ditur se higjiena personale por edhe ajo që ka të bëjë me nenë forma të ndryshme është shumë e rëndësishme për ne në përgjithësi dhe për shëndetin tonë në veçanti.

organize_linen_closet_2

Këtu hynë edhe mbulesat e shtretërve ku ne flemë,dhe paramendoni se çfarë do të ndodhte nëse në to shkarravitemi për çdo natë dhe ato nuk i pastrojmë për një javë të tërë.
Përderisa flejmë nga trupi ynë rrjedhin langje trupore në formë të djersës,sekrecion vaji të gjëndrrave dhjamore,dhe lëkura jonë lë zbokth.

Nga ky shkak,në mbulesë në mëngjes mund të gjesh gjurmë pështyme,urine,rrjedhje gjenitalesh dhe materie fekaliesh.
Dhe vetëm të menduarit në këto na bënë të gërditemi,dhe kryesorja nuk është kjo por…nëse nuk e pastroni mbulesen rregullisht,të gjitha këto materie mund të vijnë në kontakt me varrë të vogla të trupit dhe të shkaktojnë infeksion.Shumë infeksione fungale -këpurdhore janë vetëm disa prej tyre.

Gjithashtu, larja e parregullt e mbulesave mund të rezultojë në depërtimin e thellë të lëngjeve të trupit në jastëk dhe dyshek, gjithashtu tërheqjen e shumë mikroorganizmave sekrecionet e të cilëve mund të shkaktojnë shfaqjen e alergjisë apo astmës .
Pandaj të gjitha këto mund të parandalohen me pastrim të rregullt të mbulesave.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close