Nuk dëshironi më të jetoni në Tokë?OK,atëhere paketohuni se astronomët gjetën një planet tjetër me ujë dhe me terren shkëmbor

Shkencëtarët me Observatorin Jugor Evropian sapo ka bërë një zbulim të madh që la ata të dy të eksituar dhe kurioz për mundësinë e implikimit të këtij zbulimi për jetën jashtëtokësore. Në një studim të publikuar nga revistën Nature, hulumtuesit e ESO gjetën një planet icili në mënyrë shokuese është i ngjashëm me Tokën,e i cili orbiton yllin më të afërt me sistemin diellor.

proxima centaury

Aktualisht i quajtur Proxima b, planeti është rreth të njëjtës madhësi si ajo Tokës- rreth 1.3 më madhe – dhe duket se ka ujë të lëngshëm në mesin e një terreni kryesisht shkëmbor. Ky zbulim nuk është vetëm i pabesueshëm për shkak të ngjashmërisë së sajme Tokën, por edhe për faktin se kjo është në afërsi të yllit, Proksima Centauri, ylli mëi afërt me Diellin tonë. Shkencëtarët kanë ende për të përcaktuar se nëse apo jo planeti ka një atmosferë, e cila do të jetë vendimtare për jetën për të mbijetuar atje.

Për të vëzhguar më mirë Proxima b, shkencëtarët do të duhet të marrin një pamje të planetit për të analizuar molekulat e saj. Për fat të keq, teknologji e tillë nuk ekziston. . . ende.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close