Ky është ndikimi pozitiv i vajit të peshkut në fëmijët tuaj,nëse e konsumojnë atë…

Sipas një studimi fëmijët që konsumojnë vaj peshku përmes konsumimit të peshkut apo përmes mënyrave të tjera,janë më të aftë se sa moshatarët tjerë kur lexojnë.

Hulumtuesit kanë zbuluar se aftësia e të lexuarit tek të rinjtë është avansuar ndjeshëm për shkak të konsumimit të Omega 3.Expertët thonë,dhe rregullisht e përsërisin se sa e rëndësishme është sigurimi i rregullt i përdorimit të tharrtirave yndyrore në ushqimin e fëmijëve përmes vajit të peshkut në losos,tunë,haringë…

fish-oil

Gjatë hulumtimit është zbuluar se fëmijët të cilët kanë marrë EQUAZEN i cili është kombinim mes Omega 3 dhe Omega 6,tre muaj ka treguar përparim të dukshëm në aftësitë e të lexuarit përkundër atyre që u është dhënë placebo.

“është e nevojshme që prindërit,mësuesit dhe profesionistët të jenë të vetdijshëm për rëndësinë e omega 3 nga peshku dhe të tjera ushqime deti.Secili peshk apo ushqim nga deti është burim i mirë i omega 3.Nëse nuk e pëlqeni peshkun ahere merni supplement”,ka thënë Alex Richardson nga Oxford Uni.

Hulumtimi është bërë në qendren neuropsikiatrike Gilberg,në goteborg-Suedi,ku janë përfshirë fëmijë 9 dhe 10 vjeç.Në këtë studim kanë marrë pjesë nxënësit nga 12 shkolla kryesore,dhe është testuar leximi i tyre ,shpejtësia në lexim,analiza vizuele,shkathtësia e dëgjimit,vokabulari….
Fëmijët të cilët kishin konsumuar omega 3 kanë pasur 64 përqind rezultate më të mira nga ata të cilët kanë marrë placebo.për 10 përqind kanë qenë më të shpejtë,përderisa për 20 përqind kanë parë dhe ndëgjuar më mirë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close