Meshkuj, mos e mbani telefonin mobil në xhep

Është tërhequr vërejtja shpesh se telefonat mobil janë të dëmshëm nëse ju i mbani në xhep,për shkak të rrezatimit të tyre.Por ndoshta për shkak se është lehtë të mbahet në xhep kjo sikur është injoruar nga njerëzit.

vppctn7y-1402398315

në një studim të ri është hulumtuar rrzatimi i telefonave mobil përderisa ata ndodhen në xhepin e pantallonave.Është vërtetetuar se mbajtja për një kohë të gjatë e telefonit në xhep afër organeve gjenitale zvoglon numërin e spermatozoidëve.

Një ekip austriak ka mbledhur të dhëna me vite të tëra në mënyrë që ta analizoj trendin dhe ,ta identifikojë shkakun potencial të problemit.Është dëshmuar se 14 përqind e njerëzve ka problem me ngelë shtatzënë,përderisa infertiliteti/shterpësia e meshkujve si shkaktar merret në katërdhjetë përqin.Sipas gjetjeve një detaj i vogël si ai i vendit ku ne lëmë/vendosim elefonin mobil mud të jetë shumë i rëëndësishëm.

Në shumicën e studimeve është dëshmuar humbja e spermatozoidëve nga ky rrezatim,si dhe humbja e mobilitetit dhe qëndrushmërisë të spermatozoidëve,e dhe se i shkakton dëm edhe DNA-së.

Organizata botërore shëndtsore ka shpallur që më 2011 se rrezatimi i telefonave mobil ka ndikim të keq në organizmin e njeriut dhe shkakton kancer.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close