Historia nuk ndryshohet për hatrin e rrumpallave!

Fadil Kajtazi


Anilin Statovci Dema gazetes “Bota Sot” i deklaron se ne tekstet e historisë eshte “rishikuar” kryesisht pjesa qe ka te bej me Perandorine Osmane ku eshte nderhyrë me qellim qe “te mos kete gjuhe te fyerjes, gjuhe qe ngjalle urrejtje”

Me kete rast i perkujtojm zonjes

Statovci  si pjese e Ministrise se Arsimit  se Perandoria Romake ishte pushtuese e tokave ilire. Perandoria e Bizantit i trashigoi keto pushtime. Gjithashtu Perandoria Osmane, Mbreteria Serbo-Kroato-Sllovene, Jugosllavia e Avnoit dhe ne fund Serbia jane pushtues te tokave shqiptare dhe nuk kane se si te jene ndryshe pos armiqet e shqiptarve. Ne kete pike nuk ka kurrfar gjuhe te urrejtjes pasi qe kjo eshte fakt i dokumentuar. Nese ministrija e juaj armiqet i shendron ne miq, ne do te jemi te pushtuar prap prej tyre. Nese termi tradheti çdo dite i atribohet politikanve, me keto qe i keni bere historise, me mire se ministrise tuaj nuk i fle askujt!

Nese vihet ne peshore demi qe prrallat e Ministrise se Arsimit i bejne dem çeshjes kombetare ne raport me demarkacionin, keto e tejkalojne dhjetefishin dhe ky dem eshte i pa kopenzuar nga se synon te zhvesh rinin tone shkollore nga te qenit shqiptar. Me kete synohet te krijohet supstrat amorf i pa definuar ne kohe dhe hapesire. Historia dhe letersia kombetare jane shpirti i nje populli, degradimi i tyre deri ne nivelin e peralles eshte pjese e kuzhinave armiqesore e qe ne rastin konkret i ju eshte vu ne dispozicion Ministria e Arsimit e Republikes se Kosives dhe nje pjese injorante e korpusit politike te Kosoves.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close