Këshilli për mardhënie ndërnacionale i kuvendit komunal në Bujanoc ka miratuar propozimin për ndrrimin e emërit nga Karagjorgje në Sheshi Skënderbeu

Këshilli për mardhënie ndërnacionale i kuvendit komunal të Bujanocit ka miratuar kërkesën për ndrrimin e emërit të sheshit të qytetit nga Karagjorgje Petroviq në sheshi Skënderbeu.

Për propozimin që sheshi qendror i qytetit të mbajë emërin e Gjergj Kastriotit ishin tre anëtarë shqiptar të këshillit si dhe një nga nacionaliteti rom.Kundër ishin dy Serb dhe një Rom.Përderisa deputetët e kuvendit komunal e kishin miratuar me 30 qershor me 22 vota për dhe 14 kundër.

sheshi
Pasiqë këtë vendim e ka vërtetuar edhe Këshilli për mardhënie ndërnacionale ,si i tillë i është dërguar ministrisë për miratim.
Ana serbe e kundërshton këtë dhe pret që ministria të mos e miratoj.Dhe ata shpresojnë në këtë sepse edhe në një tentim të vitit 2012 ministria e kishte refuzuar këtë të drejtë elementare të një popullate shumocë e cila dëshiron që qytetit të vet ti japë edhe shenjat e përkatësisë vetanake.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close