Dreqi flen në urën e Ibrit!

Nushi Istrefi


Serish trazojën t’bijt e dreqit e kerkojn shtëpi dhe fushë tenisi!
Serish potezi i pushtuesve dhe pushtim kërkuesve, serish Mitrovica, serish tek Ura e Ibrit!
Dreqi aty bën gjumë, nese e zë gjumi mdonjëherë!
Mos vallë rastësisht filloi dreqnia më Kishen ne oborrin e univerzitetit, jo ishte para loja e dreqnive t’radhës, edhe atje më një shtëpi dreqi!

ura-e-ibrit
Tani figurat lëvizin si në Shah, dhe shqiptari ngulet n’Mat!
Kisha s’do rrënohët, xhamia do ndertohët, pasi qe te dya jan ne interes të serbis.
Kjo do ishte deshmia e popullit tim, për ta kuptuar se asnjëra dhe as tjetra kurrë nuk kan qen dhe nuk mund te jenë shtëpi te Zotit!
Zoti nuk nderton shtëpi askund, por vetëm njerzimi perzihët ne punët e Zotit, dhe shfrytzon emrin e tijë t’madhrishëm e t’shënjët, për t’sunduar, pushtuar, dhe asimiluar popuj tjerë!
Pra, kur tjerët perdorin gjithëmon Zotin për t’shuar shqiptarët, neve akoma te gjitha ja lëjm Zotit!!!
As Dreqi kurrë s’nderton shtëpi askund, por gjën konak dhe mikpritje, tek njerzit qe e urrejn atë!!!
Pra, Dreqi mund t’vazhdoj t’jetoj ne Mitrovicë, nën urë apo mbi urë, ne qfarëdo shtëpia ti bëni, por ai mbijeton edhe ne fushë, bile edhe ne fushën e tenisit!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close