Vezët, herë në frigorifer herë në temperaturë dhome…nuk bën!

Vezët,sigurisht që i lëni për t’i ruajtur në frigorifer.Nëse është kështu atëhere keni kujdesë që t’i mbani në temperaturë të njejtë,se përndryshe mund të jetë e rrezikshme për shnetin tuaj.
Patjeter që ju duhet ta hedhni secilen vezë e cila ka qenë në frigorifer e më pastaj është lënë të qëndroj në temperaturë dhome për dy orë.

eggs në efrigerator

Veza e ftohtë në ambient të ngrohtë fillon të “djersitet”,dhe kjo nxitë rritje të baktereve në anën e jashtme.
Duke pasur parasyshë atë se lëvozhga e vesë është e dëpërtueshme,bakteret mund të dëpërtojnë në brendi të tyre dhe ti infektojnë.Në mënyrë që të parandaloni ndrrimin e shpejtë të temperatures,mbani vezët në pjesën më të ftohtë të frigoriferit,e asesi në derë.Shanset janë më të mëdha të vijë deri te ndrrimi i temperatures për shkak të hapjes dhe mbylljes së deres.

Nëse keni marrë vezë të cilat nuk janë pastruara dhe gjithë kohen kanë qëndruar në temperaturë dhome,atëhere nuk ka nevojë ti vendosni në frigorifer.Por nëse vendosni me i pastru atëhere ju duhet t’i vendosni ato në frigorifer.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close