Zbulim me rëndësi .Shkencëtarët kanë gjetur një planet jasht sistemit diellor me atmosferë plot ujë!

Shkencëtarët janë rregullisht në kërkim të planeteve jashtë sistemit tonë diellor ,të cilat janë të ngjashme me tokën ose përmbajnë të njëjta komponente.E tani ata ia kanë arritur të gjejnë një i cili në atmosferen e tij primitive përmbanë sasi të mëdha uji,ka thënë David Sing profesor në Universitetin e Exerit.

Sing ka thënë se atmosfera e këtij planeti ,i cili është larg nga toka rreth 430 vite drite ,gati e tëra është e përbërë nga hidrogjeni dhe heliumi,me një qiell relativishttë mbushur me re.

402bcb6500000578-4493054-a_primitive_atmosphere
Ekipa e hulumtusëve ,prirë nga Sing dhe vejkford nga Administrata nacionale e aviacionit dhe gjithësisë e NASA-s,bënë kërkime të planeteve të cilat për shkak të madhësisë ,shkencëtarët i quajnë eptunë të nxehtë.

Atmosfera primitive e këtij planeti sjell në idenë se ,ose është formuar pasiqë Neptuni është krijuar ose është krijuar më afër yllit të tij se sa planeti i akullt i sistemit tonë diellor.
Ky zbulim do të mund të ndryshoj mendimin e shkencëtarëve për atë se si janë krijuar dhe si janë zhvilluar sistemet planetare në galaxitë e lrgëta.Këtë planetë shkencëtarët e kanë quajtur “HAT-P-26b”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close