Europerendimorët nuk janë shumë të gatshëm të luftojnë për vendet e tyre.E Kosovarët sa janë të gatshëm?

Ne ndodhemi në një kohë kur armët dhe militarizni përditë kërcënojnë boten.Në këtë kontext është interesant anketa/studimi global i Galupit i cili ka nxjerrë edhe një hartë të Europes e cila tregon se cilët banorë të cilit vend europian janë më të gatshmit për të luftuar për ta mbrojtur vendin e tyre.

Nga kjo anketë del se me gatishmërinë ma të vogël janë qytetarët e vendeve të Europes Perendimore si dhe asaj jugore.
Nga rezultatet rrjedhe senë vendin e parë për gatishmëri janë Finlandezët,të cilët 74 përqind janë deklaruar se janë të gatshëm të luftojnë për vendin e tyre.Me një përqindje ma pak në vendin e dytë ndodhen Turqit,ndersa në të tretin janë Ukrainasit,nga 62 përqind sa janë deklaruar.

Në këtë radhitje të lartë ndodhet edhe vendi ynë Kosova e cila është menjëhere pas Rusisë,e cila është e katërta.Në vendin e pestë Kosova është radhitur pasiqë qytetarët e saj janë deklaruar me 54 përqind se janë të gatshëm përtë luftuar për vendin e tyre.Për Shqipërinë nuk ka një radhitje.
Në të gjashtin dhe shtatin ndodhen Bosnia dhe Suedia së bashku me 55 përqind pastaj Greia me 54 përqind,Polonia me 47,përderisa në të dhjetin me 46 përqind.

Më së poshti në tabelë radhiten vendet e europes perendimore,me Holanden në fund ,qytetarët e së cilës vetëm në 15 përqind janë deklaruar se janë të gatshëm të luftojnë për vendin e tyre.Germania me diku 3 përqind ma shumë është e parafundit,ndersa Belgjika 19,Italia 20,spanja 21 ,Austria 21,etc ndodhen sipër.

Për këtë studim janë anketuar 62 398 persona nga e tërë bota,dhe nga e tërë kjo del se në nivel botëror më paqsorja është Europa,dhe se Europianët janë më së paku të gatshëm për të luftuar.

Radhitja:

 • 74% – Finland
 • 73% – Turkey
 • 62% – Ukraine
 • 59% – Russia
 • 58% – Kosovo
 • 55% – Bosnia and Herzegovina
 • 55% – Sweden
 • 54% – Greece
 • 47% – Poland
 • 46% – Serbia
 • 41% – Latvia
 • 39% – Switzerland
 • 38% – Ireland
 • 38% – Macedonia
 • 38% – Romania
 • 37% – Denmark
 • 29% – France
 • 28% – Portugal
 • 27% – United Kingdom
 • 26% – Iceland
 • 25% – Bulgaria
 • 23% – Czech Republic
 • 21% – Austria
 • 21% – Spain
 • 20% – Italy
 • 19% – Belgium
 • 18% – Germany
 • 15% – The Netherlands

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close