Sa është i sigurt Korrigjimi i dioptrisë me laser?

Problemi me dioptrinë edhe pse ka egzistuar gjithmonë ,kohëve moderne ato probleme kanë marrë një hov më të madh dhe kanë hyrë në radhen e atyre që quhen probleme shendetsore moderne.Për shkakun e mënyres moderne të jetesës,sigurisht dëmtimi i të shikuarit përmes pajisjeve moderne si TV,Smart telefonat,tabletët dhe qëndrimi në to sidomos gjatë orëve të natës kur mungon drita e mjaftuesheme.

Krahas zhvillimeve teknologjike të cilat krijojnë probleme më të shumta,janë krijuar mundësi teknologjike më të lehta edhe për trajtimin e syrit,sidomos dioptrisë.

Kur është fjala për kirurgji me lazer, pacientët potencialë janë bukur të pasigurt, sepse kemi të bëjmë me sytë. Pyetja kryesore është se sa kjo metodë e heqjes së dioptres është e sigurt. Expertët thonë se korrigjimi i dioptrisë me lazer është kryer në botë tashmë 25 vjet dhe se është një operacion shumë i suksesshëm nëse vlerësohet se kujt mund t’i bëhet me siguri.

Një vlerësim i mirë paraoperativ dhe aftësitë e mira kirurgjikale, rreziqet e këtij operacioni i bëjnë minimale. Ndërsa efektet më të shpeshta anësore të këtij operacioni janë kthimi eventual i dioptrisë, megjithatë, kjo nuk paraqet një komplikim serioz për shkak se një person i tillë mund të bëjë me sukses ritrajtim.

Ndërhyrja e korrigjimit të dioptres me lazer është pa dhimbje dhe kryhet në anestezi lokale të pikimit. Gjatë ndërhyrjes, pacienti shtrihet në shtratin e lazerit excimer dhe trajtimi i syve zgjat rreth 5 minuta.

Gjatë intervenimit kur pacienti trajtohet ai kqyrë dritën e gjelbër e ndodhet në pjesen e parme në krye të lazerit. I dyti fakti lazer zgjat nga disa sekonda për rreth 15 sekonda (në varësi të vlerës së dioptri). Vet akti i veprimit me lazer në kornea, ka masa mbrojtëse, lazeri ndjek lëvizjet e syrit në mënyrë që pacienti nuk mund të bëjë një gabim, nëse ai bën levizje me sy . Është shumë e rëndësishme para procedures t’i shpjegohet pacientit se ndërhyrja duket ,në mënyrë që pacienti të relaxohet dhe trajtimi itë shkoje shpejt dhe pa shumë frikë .
Menjëherë pas ndërhyrjes, pacienti shkon në shtëpi.Dita e parë pas intervenimit, kur bëhet fjalë për ankesat,është më e vështirë, sepse pacienti ka një ndjenjë të formacioneve të ndihmës dhe djegie në sy dhe lot në sytë e tij.

“Kontrolli i parë është një ditë pas ndërhyrjes, pastaj ditën e pestë, kur, në qoftë se është bërë metoda përkatese PRK heq lenten kontakt terapeutike , pastaj dy javë më vonë dhe për të vazhduar protokollin e monitorimit . Pas nderhyrjes duhet pushimi mjekësor në shtëpi për disa ditë.

Lidhur me sjelljen pas procedurës, përmendet se një person nuk duhet të jetë i ekspozuar ndaj diellit për një kohë të gjatë, dritës, ekranit televiziv apo telefonit celular.Pas një ndërhyrje, njerëzit nuk duhet të fshijnë sytë dhe duhet të përdorin rregullisht pika të caktuara të syve. Duhet pushim mjeksor në shtëpi për disa ditë, pas së cilës pacienti mund të kthehet në aktivitete të rregullta pas një jave.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close