Universi nuk peshon aq sa duket!

Disa prej objekteve më ekstreme në univers janë gjithashtu edhe më të dendura.Vetëm një lugë çaji i një ylli neutron në Tokë, për shembull, do të peshojë katër herë më shumë se e tërë popullata botërore .
Megjithëse, universi vetë nuk peshon praktikisht asgjë. Kjo për shkak se dendësia varet jo vetëm nga masa, por edhe madhësia, dhe universi është, pra, gjëja më e madhe e njohur për njerëzit.
Për më tepër, universi është në të shumtën hapësirë boshe, kështu që, pavarësisht nga dendësia e jashtzakonshme, me objekte të rënda brenda tijë, universi në përgjithësi është jashtëzakonisht i lehtë. Vetëm sa do të peshonte një lugë çaji univers në Tokë?
Ja se si përgjigja krahasohet me objekte të tjera të përbashkëta në hapësirë dhe në Tokë:

dendësia e universit

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close