Reuters:”Johnson & Johnson në probleme, pluhuri i tyre për bebe përmban asbest kancerogjen”

Kompania e madhe dhe e njohur Johnson & Johnson tashmë ndodhet në vështirësi të mëdha ekonomike përderisa është akuzuar nga Reuters se në puderin për bebe të kësaj kompanie është gjendur asbest.Normal që këtë e ka demantuar kompania duke thënë se një gjë e tillë nuk është e vërtetë.

Reuters ka publikuar një artikull shpërthyes duke pretenduar se Johnson & Johnson e ka ditur për dekada që pluhuri i tyre i foshnjës përmban asbest. Pas këtij zbulimi, aksionet e kompanisë ranë 10 për qind dhe humbën pothuajse 40 miliardë dollarë të vlerës së tregut, raporton CNN.Dhe kjo ishte rënia më e keqe që nga viti 2002.

Johnson & Johnso ka luftuar me padi për vite të tëra ku pretendohejse disa prej pluhurave të tyre që përmbajnë tk (argjila minerale) shkaktojnë kancer.

Raporti i Reuters sjell dokumente dhe prova të tjera nga gjykimi, sipas të cilave drejtuesit e kompanive, menaxherët, shkencëtarët, mjekët dhe avokatët e kanë njohur problemin dhe nuk kanë njoftuar publikun për këtë.
Reuters pretendon se kanë ekzaminuar tërësisht dokumentet, duke përfshirë dëshmitë dhe certifikatat e gjykatave, të cilat dëshmojnë se nga viti 1971 deri në vitin 2000, disa teste të midhjeve të papërpunuara dhe pluhurave të gatshme ishin pozitive për sasi të vogla të asbestit, mineraleve kancerogjene. Reuters raporton se dokumentet vërtetojnë se kompania ka ndikuar rregullatorët e SHBA rreth kufizimit të asbestit në produktet kozmetike .

“Artikulli i Reuters është i njëanshëm dhe i pavërtetë,” thanë ata nga Johnson & Johnson, duke pretenduar se pluhuri i tyre është “i sigurt dhe pa asbest”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close