Zbulime të reja nga Egjipti i lashtë

Zbulimet arkeologjike s’kanë të ndalur në Egjipt.Kjo mbase lidhet edhe me tentimet e qeverisë së këtij vendi për t’i kthyer turistët të cilët ikën pas akteve terroriste,por është prezentuar edhe një zbulim .

Arkeologët egjiptianë zbuluan një varr privat që i përket një zyrtari të lartë të Dinastisë së Pestë dhe që është rreth 4,400 vjeç.

Zbulimi u njoftua sot nga Ministri i Antikiteteve Kaled al-Anani në vet varrin e gjetur në Sahara, në perëndim të Kajros, ku ndodhet piramida më e vjetër shkallore.

Ai tha se varri ishte “shumë mirë i ruajtur” dhe se ka statuja të madhësive dhe ngjyrave të ndryshme, raporton AP. Varri përmban gjithsej 45 statuja të gdhendura në mur që përfaqësojnë zyrtarin dhe familjen e tij.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close