Australia njeh Jerusalemin si kryeqytetin e Izraelit

Australia e njohu zyrtarisht Jerusalemin Perëndimor si kryeqytetin e Izraelit, por nuk do të transferojë menjëherë ambasadën e saj atje.
Këtë e deklaroi kryeministri australian Scott Morrison.

“Ne shpresojmë që të lëvizim ambasadën tonë në Jeruzalemin Perëndimor kur të jetë praktike”, u tha Morrison gazetarëve në Sydney.

Siç shpjegoi ai, Australia nuk do ta transferojë ambasadën në Jeruzalemin Perëndimor derisa të përcaktohet statusi përfundimtar i qytetit, por do të hapë zyrat tregtare dhe të mbrojtjes.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close