Arsyet e lodhjes së pandërprerë tek meshkujt

Meshkujt ,shumë nga ta ka periudha gjatë jetës së tyre kur permanent e ndiejnë veten e tyre të lodhur gjatë ditës.

Këto janë disa nga arsyet që mund të shkaktojnë një nivel të ulët të energjisë në anëtarët e seksit më të fortë.

Ushqimi

Mungesa e marrjes së të gjitha lëndëve ushqyese të nevojshme mund të rezultojë në lodhje. Ushqimi vegjetarian, drithërat dhe proteinat rrisin nivelin e energjisë.

Nivelet e ulëta të testosteronit

Hormoni primar mashkullor seksual luan një rol të rëndësishëm në shëndetin fizik dhe mendor, si dhe në nivelin e energjisë. Duke u plakur, niveli i testosteronit natyrisht bie. Nivelet e ulëta mund të çojnë në pavullnet, lodhje dhe depresion. Simptoma të tjera të testosteronit të ulët janë grindjet, vështirësi në përqendrim, anemia, mungesë erekcionki, goditje të të nxehti.

Ushtrimet

Dhe stërvitja shumë ose shumë pak ka të njëjtin efekt, lodhje. Ushtrimi ngre nivelin e adrenalinës dhe të energjisë, por vetëm në një kufi të caktuar. Nëse e teproni, niveli ulet përsëri.

Çrregullimi i frymëmarrjes gjatë gjumit

Nëse ju flihet shumë gjatë ditës, arsyeja mund të jetë ndërprerja e frymëmarrjes gjatë kohës së gjumit tuaj, e cila mund të përsëritet gjatë natës dhe zgjat deri në 10 sekonda. Sindroma është më e zakonshme tek meshkujt dhe njerëzit e trashë. Simptomat e këtij sindromi janë gërrhatja e zhurmshem, gjumi i shqetësuar, dhimbje koke në mëngjes, depresion, ankth, nervozizëm.

Pagjumësia

Ajo është më e zakonshme tek të moshuarit, por mund të godasë burra të çdo moshe. Arsyet mund të jenë fizike, emocionale, psikike.

Anemia

Mungesa e hekurit reflektohet në lodhje të vazhdueshme. Ndoshta fajtori është një dietë e keqe, por mungesa e hekurit mund të shkaktojë gjakderdhje në traktin gastrointestinal.

Gjëndra tiroide

Megjithëse gratë janë më të prirura ndaj sëmundjes tiroide, burrat gjithashtu mund të sëmuren. Simptomat e punës së saj të ngadaltë janë lodhja,mungesë vullneti por edhe ndjenja e vazhdueshme e të ftohtit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close