Brukseli letër kryeministrit Haradinaj:”Ofrojmë ‘Kosovën*’ në vend të UNMIK-ut si zgjidhje!”

Siç njoftohet nga mediat ,sot në adresë të kryeministrit të Kosovës Ramush Haradinaj ka arritur një letër nga Brukseli ku ofrohet zgjidhje të problemit me taksën të cilën qeveria e Kosovës ka vu për mallrat serbe.

Letra e dërguar nga Përfaqësuesja e Lartë r BE-së për Politikë të Jashtme dhe të Sigurisë Federica Mogherini, Komisionerja Evropiane për tregti Cecilia Malmstrom dhe Komisioneri për Politikën e Fqinjësisë Evropiane dhe negociatave për zgjerimit Johannes Hahn.

Thuhet se nga BE, ndër të tjera, propozojnë që termi marrëveshja CEFTA “UNMIK” zëvendësohet me përcaktuesen “Kosovo *” (Kosova me yll), ndërsa si favor nga ana e autoriteteteve të Kosovës , një gjest vullneti të mirë, para takimit të nesërm të Këshillit për Marrëveshjen mbi Marrëveshja e Stabilizim Asociimit (SAA) në Bruksel, që të pezulloje përkohësisht zbatimin e vendimit mbi taksat mbi mallrat nga Serbia dhe Bosnia .

Njoftohet gjithjashtu se tre anëtarët e Komisionit Evropian, në letër adresuan çështjet të cilat tek kryeministri i Kosovës , Haradinaj ngjallën shqetësime të shprehura në letrën e tij dërguar më parë në Bruksel, ku ai shpjegoi arsyet për futjen e takses mbi produktet nga Serbia.

“Në frymën e zones së tregtisë së lirë, të gjitha palët duhet të respektojnë rregullat për të cilat janë pajtuar bashkërisht. Për të adresuar këto çështje, siç Komisioneri propozuar Hahn dhe gjatë vizitës në 3 dhjetor, Komisioni Evropian është i gatshëm për të futur një format të veçantë për ju dhe Serbinë për të gjetur zgjidhje konkrete dhe praktike për çështjet e ndryshme tregtare që përmendët, “shkruhet në letër dërguar Haradinajt nga Brukseli./Pi

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close