VJESHTË *Poezi

Sokrat Habilaj

Këtu njerëzit çapiten kot më kot,
Nën pemët që i zhveshi vjeshta.
Si për ta bërë imazhin më idiot,
Gjysma e tyre gërvisht vjersha.

Këtu gjysma grindet me shamatë,
E fjalët gremisin në çast, si fletët.
Si për ta bërë imazhin më bajatë,
Gjysma shet dëngla: “Ne poetët”!

Këtu ka dhe ligje për çdo prapësi,
Stop duhani!Stop…Stop pa fund!
Si për ta bërë imazhin dhe më zi,
Për vjershat s’ka njoftim askund.

Nēse kjo stinē lihej ashtu si ish’
Ajo do ngjasonte e gjitha si stof.
Si për ta kthyer basmë çengish,
Vjeshtës i veshin ndonjë strofë.

Po vjeshta s’ka nevojē pēr penel,
Dhe qē baltosjet e saj, të ndalen.
Gjysme tjetër i duhet një tabelë:
“Dyqani mbyllet, vjershat falen”!

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close