CO2 ,në Bashkimin Europian duhet të bier me 37,5% deri në vitin 2030

ATSH-DPA/ – Prodhimi i CO2-shit nga automjetet e reja në Bashkimin Europian (PE) duhet të bier me 37,5% deri në vitin 2030, ranë dakord sot negociatorët e BE-së sipas zyrtarëve austriakë, në përfundim të negociatave intensive mes Parlamentit Europian dhe shteteve anëtare.

Limiti, që do të bazohet në nivelet e vitit 2020, është një kompromis mes objektivit të 35% të propozuar nga qeveritë e BE-së dhe objektivi shumë ambicioz prej 40% i propozuar nga PE-ja.

Objektivi i vitit 2030 do të aplikohet në të gjitha flotat e automjeteve, që do të thotë se modelet me nivel të lartë ndotjeje do të duhet të zëvendësohen nga modele me nivel të ulët ose zero ndotje, sikurse janë automjetet që qarkullojnë me bateri. /

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close