Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe Caritasi zviceran,marrëveshje për të riatdhesuarit

/ATSH/ – Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS) dhe Caritasi zviceran dje kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi në kuadër të projektit SUREP.

Implementimi i këtij projekti pritet të zgjatë 3 vite, ndërsa kostoja financiare kap shifrën 1.4 milionë euro.

Projekti synon të kontribuojë në riintegrimin e qëndrueshëm të personave të riatdhesuar dhe familjeve të tyre në Kosovë, përmes këshillimit dhe mbështetjes socio-ekonomike, posaçërisht për grupet e cënueshme.

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skënder Reçica duke falenderuar mbështetësit e projektit tha se përmes këtij projekti do ofrohen mbështetje psiko-sociale për personat e riatdhesuar, si dhe grupet e cënueshme.

Drejtoresha e Caritasit Zviceran, Vera Hagg Arbenz u shpreh se projekti në fjalë ka të bëjë me sigurinë e personave të riatdhesuar, i cili do i përfshijë rreth 1 mijë persona.

Sipas saj ky projekt përbëhen nga tri pjesë kryesore që ndihmojnë në integrimin e kësaj kategorie në shoqërinë kosovare, dhe se së shpejti do i përzgjedhin 5 komunat ku do të implementohet ky projekt.

Përveç kësaj, Arbenz u shpreh se projekti është në linjë direkte me Qeverinë e Kosovës.

“Ne jemi të kënaqur që në këtë fazë tashmë kemi partnerët implementues të këtij projekti që e para është Agjencioni për Punësim, dhe partneri i dytë është Qendra Kosovare për Rehabilitimin e Personave të Torturuar dhe Viktimave (KRCT) “, tha ajo.

Ambasadori i Zvicrës në Kosovë, Jean Hubert Lebet u shpreh se është i kënaqur që punën e tij si ambasador po e kryen në një shtet që përkrah personat të cilët kanë nevojë për adresimin e problemeve të tyre.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close