Bashkimi Europian ndalon disa lloje të enëve nga plastika

Plastika,enët nga plastika dhe të tjera elemente për përdorim të përditshëm,sidomos ato për ushqim janë të dëmshme dhe s’ka çfarë diskutohet më për këtë!
BE ka arritur zyrtarisht një marrëveshje që ndalon përdorimin e plastikës për përdorim të të njëhershëm.

Bashkimi Europian ka arritur zyrtarisht një marrëveshje që ndalon përdorimin e plastikës për përdorim të njëhershëm.
Kështuqë, enët/pjatat nga plastika ose fyshtat do të jenë plotësisht të ndaluara në vendet e BE-së, u njoftua sot.

Ministri austriak i Mjedisit dhe Turizmit Elizabeth Kestinger shkroi në Twitter se marrëveshja u arrit dhe e përshkroi atë si një “moment historik në përpjekjet për të reduktuar mbeturinat nga plastika”.

Kjo marrëveshje kuadër duhet të konfirmohet nga Shtetet Anëtare të BE-së dhe nga Parlamenti Evropian .Pritet që vendimi të hyjë në fuqi në dy vjet.

Le të kujtojmë, KE ka propozuar një ndalim për një numër të produkteve plastike të disponueshme për të cilat ka alternativa jo-plastike në të njëjtën kohë reduktimin e përdorimit të artikujve të tillë si kontejnerët e ushqimit për përdorim nga plastika.

Më shumë se 80 përqind e mbeturinave në det është plastikë, tha komisioni.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close