Kur u pyet Putini nëse Rusia dëshiron ta sundojë botën,ai tha :”Natyrisht”!

Presidenti rus Vladimir Putin në pyetjen e gazetares Wall Street Journal nëse Rusia dëshiron të sundojë botën, i është përgjigjegjur me “natyrisht”.Mendohet se kjo përgjigje oshte me ironi ,por s’është shumë larg mendësh të mendosh se presidentit rus nuk do t’i prishte punë nëse ai vërtetë do ta realizonte këtë gjë që në fakt s’do ia arrijë kurrë.

Gazetarja e Wall Street Journal i tha Putinit se në Perëndim shumë e shohin Rusinë si një kërcënim dhe madje mendojnë se ai, si presidenti i Rusisë, dëshiron të qeverisë botën, kështu që ajo tha se dëshiron të dijë nëse ky është e vërtetë .

“Epo, sigurisht,” u përgjigj Putini me një buzëqeshje.

Ne e dimë se ku është qendra e cila po përpiqet të menaxhojë botën, dhe nuk është në Moskë, tha Putin në konferencën vjetore.
“Ajo lidhet me rolin udhëheqës të Shteteve të Bashkuara në ekonominë botërore dhe shpenzimet e mbrojtjes.

SHBA po shpenzon më shumë se 700 miliardë dollarë në mbrojtje ndërsa ne 46 miliardë dollarë. Dhe ju mendoni se qëllimi ynë është të sundojmë botën, “u përgjigj Putini me një kontra pyetje, raporton Tas.
Ai qëndrimin që Rusia dëshiron që qeverisë botën e quajti “një klishe të imponuar nga shoqëria perëndimore”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close