Ka një dietë specifike për grupet e gjakut

ATSH/ – Në mesin e shumë programeve të shëndetshme të ngrënies ekziston dhe një dietë specifike për grupet e gjakut. Dieta e grupit të gjakut është një dietë unike nga dietat e tjera.
– Grupet e Gjakut- Ekzistojnë 4 grupe gjaku: O, A, B dhe AB. Dieta e llojit të gjakut i përmbahet faktorëve specifikë: Një është lloji juaj i gjakut që është një gjurmë e fuqishme gjenetike që ju identifikon. Gjithashtu, kur hani sipas dietës individuale të tipit të gjakut, do të jeni më të shëndetshëm, do të humbni peshë më shpejt dhe do të ngadalësoni procesin e plakjes. Për më tepër, lloji i gjakut është një masë më e besueshme e identitetit tuaj unik se raca, kultura ose gjinia.
– Ushqime specifike- Ushqimi është një listë e detajuar e 16 grupeve ushqimore nga mishi tek erëzat. Çdo grup ushqimesh ndahet më tej në tre kategori: shumë të dobishme për trupin, neutrale ose shmangëse. Plani nuk është i dizajnuar për të humbur peshë në mënyrë specifike, por thekson performanca optimale në shëndet.
Grupet e gjakut dhe çfarë duhet të hanë:
1. Grupi 0 – Mishi është i këshilluar për shkak të niveleve të larta të aciditetit të stomakut. Gluten gruri dhe misri i ëmbël janë shkaqet e shtimit të peshës. Aktiviteti më i mirë fizik janë sportet e nivelit të lartë si gjimnastika. Kanë një shkallë të lartë të ulçerave peptike dhe sëmundjeve të tjera inflamatore të tilla si artriti.
2. Grupi A – Këshillohet një dietë vegjetariane që është e lartë në karbohidrate dhe me yndyrë të ulët. Fasulet dhe mishi janë faktorë të rritjes së peshës pasi aciditeti i ulët në stomak nuk është në gjendje të metabolizojë proteinat e kafshëve. Kanë nevojë për stërvitje të lehtë. Rreziku i kancerit dhe i sëmundjeve të zemrës është mbizotërues nëse toksinat nuk eliminohen nga dieta.
3.Grupi B – Ky është grupi i vetëm i gjakut që i bëjnë mirë produktet e qumështit. Misri i ëmbël, thjerrëzat dhe kikirikët mund të kontribuojnë në shtimin e peshës. Duhet të angazhohen në një formë të moderuar të stërvitjes, siç është ecja.
4.Grupi AB – Dieta përshkruan produktet e qumështit, ushqimet aziatike dhe perimet jeshile. Ky grup ka më intolerancën e përzierjes së A dhe B dhe përfitimet e kombinuara gjithashtu. Mishi i kuq, fasulet dhe gruri mund të kontribuojnë në shtimin e peshës. Duhet të angazhohen në ushtrime qetësuese dhe teknika relaksimi.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close