Grupmoshat të cilat e ndiejn veten më të vetmuar

Grupmoshat të cilat  pranojnë se ndihen më shumë të vetmuar me siguri do t’ju habisin. Sipas një studimi të botuar këtë javë në Revistën “International Psychogeriatrics”, njerëzit ndihen më të vetmuar kur janë në fund të të 20-ave, në mes të të 50-ave dhe në fund të të 80-ave.

Ndjesia e përgjithshme e izolimit ishte gjithashtu më e pranishme se sa prisnin kërkuesit. Studimi është realizuar nga Universiteti i Kalifornisë në San Diego. “Duhet të kemi parasysh se vetmia është një ndjesi shumë subjektive, të ndihesh vetëm nuk do të thotë që je vetëm, ose nuk ke miq”, tha Dr. Dilip Jeste, një prej organizatorëve të studimit. “Vetmia është raport i marrëdhënieve shoqërore që dëshiron me ato që në të vërtetë ke”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close