Sa është numëri i azilkërkuesve shqiptar në vendet europiane, sipas Eurostat-it?

Sipas të dhënave të Eurostat, 167,000 shqiptarë kanë aplikuar për azil në shtetet anëtare të BE-së në periudhën 2011-2017 dhe për 11 muaj këtë vit janë paraqitur 16,000 kërkesa shtesë, duke rritur numrin e përgjithshëm të azilkërkuesve në 183,000.

Azilkërkuesit për periudhën 2011-2017. përbëjnë 53 për qind, ose 317,000 nga numri i përgjithshëm i atyre që shkuan për një bark bukë.

Sipas të dhënave të Eurostatit, në vitin 2015,është shënuar një numër rekord i azilkërkuesve shqiptarë 68,900 të regjistruar , dhe pas atij viti numri i aplikacioneve ka rënë.

Numri më i madh i azilkërkuesve shqiptarë është në Gjermani, ku në periudhën 2011-2017. sipas të dhënave të Eurostatit, ishin 90,335 ose 54 përqind,ndërsa në vend të dytë është Franca, me rreth 40,600 kërkesa ose 24 përqind.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close