Browsing Category

E Kaluara

8 Maj 1886 – U shpik Coca Cola.

Një farmacist në Atlanta të shtetit Georgia, u shërbeu klientëve të tij një pije të re që ai kishte bërë në kuzhinën e shtëpisë së tij. John Pembrook dëshironte t’i priste klientët e tij me një pije freskuese, ndërsa ata prisnin për ilaçet…

5 Maj 1821 – Vdes Napoleon Bonaparti.

Më 5 maj 1821, ish-sunduesi i Francës, Napoleon Bonaparte, që më parë kishte ngritur perandorinë e tij pothuajse përreth gjithë Europës, vdiq si një i burgosur i Britanisë, në ishullin e largët Saint Helena, në jug të oqeanit Atlantik. I…

32 vjet nga pajtimi i gjaqeve te Verrat e Llukës

Sot bëhen 32 vjet nga ngjarja e madhe për faljen e gjaqeve në Verrat e Llukës në Komunën e Deçanit. Në këtë tubim madhështor më 1 maj 1990 morën pjesë rreth gjysmë milion shqiptarë, me ç‘rast u falën më shumë se 100 gjaqe dhe ngatërresa…

Masakra turke ndaj Armenëve

Në orën 08:00 të mëngjesit të 24 prillit 1915, Ministri i Brendshëm i Perandorisë Osmane, Talat Pasha, lëshoi ​​një nga urdhrat më famëkeq të historisë. Perandoria ishte në luftë dhe për muaj të tërë kishte qarkulluar thashetheme…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close