Browsing Category

Fokus

“KUR E HA PAZARI, PSE JO…”

Kritiku i artit, Mexhit Prençi në një analizë për kritikën, estetikën dhe joestetikën (që do ta lexoni edhe në faqen e HEJZA-s), duke folur për ambientin aktual letrar, ndër të tjera do të thotë se “ka ardhur koha që kritikët e vërtetë,…

KRITIKA, ESTETIKJA DHE JOESTETIKJA

Disa poetucë e shkrimtarucë, pseudokritikë e grafomanë, i sheh në çdo përurim libri dhe veprimtari artistike e kulturore qe ngihen e gagacojnë edhe kur s’e kanë lexuar librin e flasin rroma për toma, për gjëra të njohura e të ditura, sikur…

KUR NGUSHËLLOHET PËRKUSHTIMI!?

Rrjetet sociale pos që janë bërë pjesë e pandashme e përditshmërisë sonë, ato janë bërë edhe dëshmitarë të injorancës dhe abuzimit së skajshëm. Edhe përkundër faktit se këto rrjete gjithnjë e më shumë po bëhen domosdoshmëri dhe në funksion…

Kush i kontrollon thikat në shkolla?

Besim Hyseni nuk dëshiron të flasë shumë për humbjen e djalit, por thotë se tragjedi si ajo e tij duhet të parandalohen. Rijad Hyseni, 14 vjeç, humbi jetën në mars të këtij viti, pasi u ther me thikë në shkollën “Hilmi Rakovica” në…

HISTORIA E SHKABËS DYKRENORE

Kristo Floqi Një mik më pyeti pardje, qysh edhe si ka mbetë Shkaba dykrenore, si emblemë e flamurit tonë kombëtar. Natyrisht ia shpjegova sa munda çështjen, duke e arsyetuar mbi baza të sakta. Pra, ma solli rasti të them pak…

HALA NUK I KA ARDHUR KOHA KULTURËS!

Në Ballkanin e Hapur për gjithçka jo njerëzore dhe jo shqiptare, në Ballkanin e Hapur ku aderimi bëhet vetëm me certifikatë antishqiptare, në shtetet e këtij farë “monstrumi politik”, gjithçka është e mundshme dhe e lejueshme nëse robton…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close