Browsing Category

Kulturë & Art

Rijetësimi i muzeve të Gjirokastrës

ATSH/ “Muzetë janë kujtesa jonë, ndaj dhe duhet t’i mbajmë gjallë, t’i kthejmë në institucione që i rrëfejnë të gjitha brezave”. Kështu shprehet ministrja e Kulturës, Elva Margariti ndërsa përcjell një nga projektet në zbatim. Sipas saj,…

Nga ekspozita “Dardharët”

/ATSH/ Nga ekspozita “Dardharët”, e cila vazhdon të qëndrojë e hapur në Muzeun Kombëtar të Artit Mesjetar, ky institucion përcolli sot për publikun ikonën “Ringjallja e Krishtit” me autor Grigor Zdruli, e punuar në vitin 1899 dhe me…

ÇFARË ËSHTË KULTURA?

Kultura mund të shihet si rritja e një identiteti grupor, e nxitur nga modele shoqërore unike për grupin Kim Ann ZIMMERMANN Stephanie PAPPAS Me termin kulturë kuptojmë zakonisht tiparet dhe dijet e një grupi të caktuar njerëzish,…

LAMTUMIRA MASHTRUESE

Libraritë me libra të përdorur gjithmonë më ngjallnin trishtim. Më dukeshin si vende me histori të harruara, të lëna pas dore, të braktisura. Sigurisht që kjo nuk është plotësisht e vërtetë, por vite më parë, kur isha akoma një shkrimtar i…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close