Browsing Category

Zonë letrare

SHQIPËRINË S’E BËMË DOT

Nga Sarë Gjergji kushtuar Idriz SEFERIT ---------------------------------------------- Në librat e Don Mikelit në Stubëll shkruan se Idriz Seferi lindi në Motin e Madh të Martirëve të Karadakut, më 1847 njësoj si në rrëfimet biblike,…

Libri “Japonezi” në luftën e UÇK-së

Shkrimtari Sabit Gashi së fundi ka botuar tre libra të cilët kanë tematika të ndryshme. Njëri ndër librat që autori i ka vënë emrin “Japonezi”, bën fjalë për një qytetar japonez, i cili ka ardhur nga Japonia dhe iu ka bashkangjitur…

KA NJË MREKULLI TË VDEKJES

Moikom Zeqo Ka një mrekulli të vdekjes, të saktë si ligjet kur trupat tanë do të shpërbëhen në elemente të natyrës, ndoshta do të takohemi si ujëra nëntokësore, si humus e kripëra te rrënjët e një bime, që ajo të lulëzojë e të hapi petale…

KAOSI RRETH POEZISË

Duhet pranuar se rrethanat aktuale letrare imponojnë shumë dilema e paqartësi, por edhe disa të vërteta, të cilat ndonëse të hidhura, vazhdojnë të mos e shqetësojnë askënd. Rrjetet sociale kanë nxjerrë në pah edhe të vërtetën se tashmë më…

NDRYSHIMI I PERCEPTIMIT MBI LEXIMIN

Debati midis librave elektronikë dhe atyre të printuar, ka shkaktuar prej kohësh diskutime familjare dhe midis miqsh, së bashku edhe me mendimet e kualifikuara të ekspertëve. Në një artikull të fundit, faqja e internetit Book Riot e ka…

LETËRSIA E DIASPORËS!

Bota akademike e refuzon kategorikisht një emërtim të tillë dashakeq, sa për t’ia vënë një “emër” letërsisë që krijohet nga krijues shqiptarë që jetojnë në diasporë! Diasporë do të thotë grup etnik që jeton jashtë shtetit të vet amë!…

DRITA QË NA SJELL DRITË

Nga Meri Lalaj Unë nuk jam takuar ndonjëherë me Drita Çomon, kam parë vetëm fotografitë e saj bardhë e zi, por më duket sikur e kam njohur nga afër sepse kam lexuar librin e saj “Dritë që vjen nga humnera”. Ndoshta, brezat, që do të…

LETËRSIA NUK ËSHTË ARENË CIRKU!

Antologjitë dhe konkurset letrare gjithmonë do të mbeten (sa me arsye, sa pa arsye) të kontestuara nga ata që nuk përfshihen (në antologji) dhe nga ata që nuk shpërblehen apo nuk vlerësohen për botim (konkurset). Natyrisht, antologjitë…

Erdhe ti për të ikur

Isha ulur mbi vuajtjet e mia prisja momentin që ende nuk e njihja trilogji ndjenjash më përshkonin derisa më erdhe ti. Premtimet që t'i jep vetja nuk mbajnë dot peshën egoiste nuk mjaftuan betimet e zbrazëta dhe erdhe për të ikur ti !…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close