Browsing Category

Zonë letrare

MORAVIA DHE BORGES PËR ROMANI

MORAVIA: I qëndroni ende mendimit që keni shprehur për romanin më 1941 se, në vend që të shkruhen pesëqind faqe për atë që mund të parashtrohet për disa minuta, më mire është të përfytyrojmë sikur romanin e kemi përfunduar dhe të bëjmë një…

“MEMORIET…” E VISSAR DODANIT

Visar Dodani atdhetar, poet e publicist, njëri nga botuesit e gazetës "Shqipëria" në vitet 1879-'99, më pas sekretar i Komitetit Kombëtar Shqiptar në Gjenevë, por edhe krijues dhe autor i veprave letrare: "Mjalti i bletës", "Memoriet e…

KUSH E FINANCOI “DOKTOR ZHIVAGON”!

Megjithëse pa dijeninë e autorit, CIA mundësoi publikimin në rusisht të kryeveprës së Boris Pasternak, duke i dhënë mundësinë këtij të fundit të kandidohej për Çmimin Nobel në Letërsi, në vitin 1958. Një libër i ri premton një kthesë…

PËRDITË IKIN STINËT

FREDERIK RRESHPJA Fluturuan tri rosa në qiell, Shpirtra të pyjeve të harruar, Tingulli i këmbanës, si gjëmim hane Këndoj rekuiemin e yjeve të rrëzuar. Një vetëtimë e plagosur ra diku, Si shpata e një klithme, Mbi tokën e lodhur prej…

PLOJA E NATËS NË DEÇAN

Teki Dervishi Pas ushtarëve erdhën ikonografët me brusha, për të pikturuar "Pamjen" që paraqet një vajzë shtatëvjeçare, duke qëndruar në këmbë, në këmishë nate, në terrin e dhomës, midis trupave të masakruar të prindërve, vëllezërve dhe…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close