Browsing Category

Zonë letrare

PRITJE

Shkelzen Halimi Ti do të vish në pranverën e harruar që ta shuash mallin në shtëpinë e mbuluar me dhimbje dhe kujtime të blerta Ndoshta ti do të vish në fund të verës kur qielli mbushet me yje e malli me pikëllim ngjitur pas…

PERLA TË FOLKLORIT TË SMOKTHINËS

Çdo fshat i Lumit të Vlorës, si dhe i Labërisë në tërësi, disponon një madem të madh të këngëve popullore. Këtu kuptohet- të teksteve, jo të aspektit muzikor të tyre. Këto këngë pasqyrojnë ngjarje të hershme, të kohëve të ndryshme historike…

ANTITEZA E HESHTJES

Brahim (Ibish) AVDYLI: Njeriun e çuditshëm, i cili fliste me zë të lartë nëpër të gjitha rrugët e botës ku i shkelte këmba, ka kohë që e kanë nxjerrur prej shtëpisë së vet. Kishin “të drejtë” apo nuk kishin “të drejtë”, ata që e…

Në Ulqin!

Këtu pushojnë ëndrrat e vjetra lindin të reja Aromë lulesh verore të ngopë nuhatjen Puhiza që të freskon shtatin nën hijen e fikut pas përcëllimës së diellit nuk zbehë dëshiren për ujin e njelmët dhe ranës që përvëlon këmbët e s'pyet në jan…

TRI PËRMASAT E NJË POEZIE

Prend Ndue BUZHALA: (Brahim Avdyli: "Aureolat e dritës", poezi, SHB “Meshari”, Prishtinë 2021) Edhe ky vëllim poetik, që vjen pas librave “Arena e dhembjeve” (2017) dhe “Muzat e vargjeve” (2020), ndër preokupimet kryesore ka dramën…

PALIMPSEST PËR LUBOTENIN

Ka dymbëdhjetë vjet që kanë marrë rrugën për t’u kthyer në vendlindje. Thashë: ndoshta do të vijnë kësaj vere dhe i hyra punës për ta shkundur pluhurin nga kujtesa për gushtin e motit 2001. Me një leckë të njomë e pastrova kornizën e…

Më perjeto të Lutem

Fluturimthi mbi trupin tim puhizë e lehtë ndjenje e shpëlarë në eufori pa pikë turpi dhe plot gëzim. Rrëshqitshem tok me djersen që pikë naten duke të ndjere e duke t'i parë sytë që të shkelqejnë në agun e vonë e plot dritë rrembejmë boten…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close