Browsing Category

Zonë letrare

Më perjeto të Lutem

Fluturimthi mbi trupin tim puhizë e lehtë ndjenje e shpëlarë në eufori pa pikë turpi dhe plot gëzim. Rrëshqitshem tok me djersen që pikë naten duke të ndjere e duke t'i parë sytë që të shkelqejnë në agun e vonë e plot dritë rrembejmë boten…

Një dëshirë qiellore

Sot, si kurrë më parë ndjeja një boshllëk në shpirt. Një boshllëk...për një dashuri mbinatyrore. A mund të të dojë dikush aq sa të jetë dsshuri qiellore?! Kështu që mendova se mos...ku i dihet, Zoti, mund ta bëjë një mrekulli. U afrova…

Kjo zymtësi…

Ja, kjo zymtësi..., kështu më ka pëlqyer gjithmonë qielli. Nuk e di ndjehem më mirë. Pozitiv, poetik, ndoshta sepse kështu është bota ime... e zymtë. Ndjehem shumë mirë në këtë pamje madhështore të natyrës, e cila nuk ju pëlqen ndoshta…

MOGLICA

Pal Ndrecaj Ka një mal sipër ku ruhen katër elementet e krijimit ne rast të ndonjë përmbytje një mundësi me fillu edhe një herë Ka një lumë që sjell përbërësit që rrinë thellë në zemër të dheut me i la sytë veç një herë n’të sheh botën…

Gjen,i yti është ay! *Poezi

Dy duar mbi kokë Rënkon qetësisht Sikur nuk dëshiron As Zoti të të ndëgjojë. Dhe gëzon shpirtin e lodhur se britma mbrenda teje nuk kumbon dhe prap se prap qiellin falenderon. Që ta thau lotin në sy e nuk të pa njeri e as për të kafshuar…

Ulu n’cep t’Hanës e prit!

Nuk le vend pa trazuar si një andërr e trathëtuar. Kërkon yllin e palindur në gjithësinë e pabindur. Ulu n'cep t'Hanës e prit prit e mos u lodh ditë për ditë. Kujto dritën e largët që po vjen nuk ke ku shkon ajo të gjenë. /Xhelil…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close